top of page

Overskrift 1

Arrangement av Dance Larvik og Petter Nyvoll - Healer og Sjaman

Lerkelundveien 1, 3262 Larvik, Norge

Varighet: 4 t

Offentlig  · Alle på eller utenfor Facebook

Petter Nyvoll og Amelia Fjellvard tar oss med på en fantastisk reise, med en rå kakao seremoni og ekstatisk dans, der du kan gi helt slipp.

Du vil bli servert rå seremoniell kakao av ypperste kvalitet fra Peru. Dette i kombinasjon med meditasjon, energiøvelser, ekstatisk dans, musikk, sette intensjon, og en liten trommereise, så vel som flott fellesskap, vi sammen bygger opp.

Kun ca. 30 plasser.
Pris kr 490,-
Vipps Amelia: 93052983
Du har sikret deg en plass så snart du har vipset - senest fredag 17. februar.

Ta med egen matte, teppe og drikkeflaske. Kle deg i løse, behagelige klær og ta med ekstra genser.

VELKOMMEN

 

For de som liker å lese litt:

KAKAO er frukten fra Theobroma Cacao-treet, direkte oversatt som «føde fra gudene». De innfødte i Mesoamerika brukte det som en hellig drikk ved seremonielle samlinger for å skape helbredelse, sammenheng og inspirasjon.
Det er mange mysterier rundt kakao, og erfarne brukere sier at kakao bidrar til å øke det energiske feltet i våre hjerter. Når man inntar kakao i grupper, blir dette energiske feltet eksponentielt større og mer effektivt. Selv om du deltar sammen med fremmede så kan de dele personlige opplevelser som kan bringe klarhet og inspirasjon til ditt eget liv. Når en gruppe drikker kakao sammen, skifter de energien sin til samme frekvens eller vibrasjon. Dette kan kanskje virke litt langt ute, litt «hodet veldig høyt i skyene», men noen hevder at det minner om en gruppe venner som går ut sammen for en øl – du er på den samme reisen sammen ved å drikke noe som har den samme effekten på kroppen. Uten å få noen «Å nei, gjorde jeg virkelig det?»- opplevelser eller drepende bakrus dagen etter.

FAKTA
Høyt innhold av antioksidanter
Kakao har et av de høyeste målene for ORAC, som brukes til å måle innholdet av antioksidanter i mat. Ettersom det har mye flavanoler, antioksidanter og betennelsesdempende virkemidler, hjelper det med å beskytte hjertet og øke blodstrømmen gjennom kroppen – inkludert hjernen.

Rik på mineraler
La meg ramse opp noen av dem. Magnesium (mer enn noe annen matkilde), jern, kalium, sink, kobber, kalsium, selen, og mange, mange flere. Disse supre stoffene hjelper deg til å slappe av musklene, stimulerer hjernens funksjon, renser systemet ditt for giftstoffer, støtter hjertet, glukosemetabolismen og immunforsvaret, forbedrer reparasjonen av vev, og hjelper til å øke kroppens innhold av kollagen og keratin.

Positiv energi
I forhold til koffein gir teobrominet i kakao et lengre og mykere energi løft, uten toppen og bunnen mange opplever med kaffe. Det stimulerer hjertet, utvider blodårene og reduserer blodtrykket.
Positive effekt på humør, fokus og kreativitet
Fenyletylamin regulerer humøret, og utløser lykkehormoner som endorfiner, dopamin, og noradrenalin. Det er perfekt for å løfte kreativiteten din ved å øke fokus og energi. Men det er mer! Anandamid, det såkalte «gledesmolekylet» (ananda betyr lykksalighet på Sanskrit), hjelper med å skape en følelse av eufori eller runner’s high. Kakao er også en direkte kilde til tryptofan, som hjelper med produksjonen av serotonin og melatonin.

 

 

Husker du hvordan det var å DANSE da du var liten?
Danset du vilt og hemningsløst, uten noen begrensninger?
Beveget du kroppen din slik du ville til taktens rytme, slapp fullstendig kontrollen og overga deg til øyeblikket og musikken?
Vi er ganske sikker på at du gjorde det!

Gjennom ekstatisk dans kan vi fortsatt danse slik selv om vi nå er voksen. Vi er ofte altfor seriøse og kanskje vi virkelig trenger er slippe løs noen ganger og bare VÆRE her og nå.

Hva er ekstatisk dans?
Ekstatisk dans er en fantastisk reise der du går inn i dansen med hele deg. Enten alene, med en dansepartner eller i en gruppe.
Det handler om din egen indre opplevelse; å være helt tilstede i egen kropp. Ekstatisk dans praktiseres ofte uten en fast koreografi og ideen med ekstatisk dans er å fullstendig gi hele deg hen til musikken og de deilige rytmene, noe som fører til en tilstand av transe og ekstase (derav navnet ekstatisk).
I transe opplever mange at dansen setter dem i en dyp meditativ tilstand.

Effektene av å praktisere denne danseformen er mange og varierer avhengig av danseren. Mange dansere rapporterer om en følelse av lykke. Denne ekstatiske dansen kan også være ekstremt terapeutisk.

Ekstatisk dans har eksistert siden antikken og har blitt praktisert i århundrer. I dag finnes og tilbys ekstatisk dans over hele verden i mange forskjellige varianter og tradisjoner. Mange sammenligner moderne ekstatisk dans med en rave-aktig housemusikk, men uten rusmidler, alkohol eller nattklubb.

Kontakt meg

Andebuveien 9A

3170 Se

+47 45132154

  • Facebook

Takk for innsendingen

bottom of page